احداث كارخانه فولادسازی بردسیر كرمان

  • کارفرما: شركت فولاد سيرجان ايرانيان
  • وضعیت پروژه: تحويل دائم
  • تاریخ پایان: شهريور 1396

عمليات اجرايي اين پروژه از اول مهرماه 1390 آغاز شد. ماموريت تام، طراحي، تامين، نصب و راه‌اندازي يك كاخانه فولادسازي به ظرفيت 800هزار تن در سال تعيين شد. اين واحد فولادسازي داراي 14 واحد مستقل است كه واحد اصلي آن سالن فولادسازي است و مابقي را تاسيسات برقي، سيالاتي، خدماتي و پشتيباني تشكيل مي‌دهد.

يكي از كارهاي مهم و شاخص انجام شده در اين كارخانه انجام مدل‌سازي سه بعدي بود. در مدل‌سازي سه بعدي فولادسازي و واحدهاي جانبي پروژه بردسير كه براي اولين بار در ايران و بدون كمك تكنولوژيكي خارجي انجام شد، سعي شده تا حد امكان كوچكترين جزييات در تمامي بخش‌ها مدل‌سازي شود. اين موضوع موجب بهينه‌سازي فاز مهندسي و طراحي در جهت كاهش هزينه‌ها، امكان ايجاد تبادل اطلاعات و يكپارچه سازي طراحي، بين ديسيپلين‌هاي مختلف و كاهش نياز به تكنولوژ خارجي براي طراحي پلنت شده است.
در این پروژه، شرکت تام در کلیه زمینه های E(مهندسی)، P(تامین) و C( اجرا) استاندارهای بسیار بالایی را رعایت كرد و ضمن رعایت سخت گیرانه ترین استانداردهای مهندسی، تجهیزات را از برترین تولید کنندگان داخلی و خارجی تامین كرد و ضمن رعایت استانداردهای عملیات اجرایی در کلیه مراحل، توجه ویژه ای به سهولت، ایمنی، سرعت و کیفیت در پروسه بهره‌برداری هم داشت.
در زمان اولين ذوب‌گيري و راه‌اندازي كوره قوس الكتريكي اين سايت فولادسازي هيچ‌كدام از كارشناسان خارجي در محل حضور نيافتند و عمليات راه‌اندازي توسط كارشناسان داخلي تام انجام شد.
كار با چنان كيفيتي انجام شد كه در گزارشي كه به هيات مديره بانك پاسارگاد ارايه شد، اين طور آمده بود. " اين كه ذوب‌گيري در كوره قوس الكتريكي فولادسازي بردسير بدون خطا به انجام رسيد؛ بهترين تجهيزات ممكن انتخاب شده اند،كنترل كيفيت وظيفه خود را به خوبي انجام داده است و عمليات پيش راه‌اندازي با دقت و وسواس خاصي انجام شده است."

كارخانه فولادسازي بردسير كرمان پس از ثبت چندين ركورد توليد از سوي شركت تام به كارفرماي پروژه(شركت فولاد سيرجان ايرانيان) تحويل دائم شد.

 

نام پروژه: احداث كارخانه فولادسازي بردسير 

محل پروژه: شهر كرمان

كارفرما: فولاد سيرجان ايرانيان

نوع قرارداد: EPC

آخرين وضعيت: تحويل موقت/شهريور 1396

كسب و كار: صنايع معدني و فولادسازي

هدف: توليد شمش فولادي

مدت انجام: هفت سال

ظرفيت: 800 هزار تن

ويژگي‌هاي بارز:

مهندسي

مدل‌سازي سه بعدي

يكپارچه سازي طراحي، بين ديسيپلين‌هاي مختلف

- بومي‌سازي از سوي نيروهاي داخلي

تامين:

- تامين عمده تجهيزات از برندهاي معتبر دنيا

لحاظ كردن سخت گیرانه ترین استانداردهای مهندسی از پيمانكاران

اجرا:

توجه ویژه ای به سهولت، ایمنی، سرعت و کیفیت در پروسه بهره‌برداری

- توجه به استانداردهاي محيط زيستي و كاهش گرد و غبار توليدي

- راه‌اندازي بخش‌هاي مختلف بدون حضور تكنولوژ

 

نكات قابل توجه:

شايد بتوان نتيجه كيفيت اجرايي كار را در گزارشي كه به هيات مديره بانك پاسارگاد ارايه شد، بهتر ديد: «ذوب‌گيري در كوره قوس الكتريكي فولادسازي بردسير بدون خطا به انجام رسيد؛ بهترين تجهيزات ممكن انتخاب شده اند،كنترل كيفيت وظيفه خود را به خوبي انجام داده است و عمليات پيش راه‌اندازي با دقت و وسواس خاصي انجام شده است."


احداث كارخانه فولادسازی بردسیر كرمان